Vernisáž výstavy fotografií Povodeň Zbraslav 2002

30.8.2022

/

V neděli 28.8. proběhla slavnostní vernisáž fotografií zachycující povodeň v roce 2002 na Zbraslavi.

Autoři výstavy Filip Toušek a Aleš Háněl poodhalili detaily, za jakých okolností tyto fotografie před 20ti lety vznikly. Zmíněny byly také osobní tragédie majitelů a obyvatel více než 450ti domů, které byly zaplaveny. Vyzdvihnuto bylo osobní nasazení záchranných složek, zejména hasičů, kteří se podíleli na záchraně majetku v průběhu stoupající záplavy a poté na likvidaci následků. Oceněna byla také následná solidarita ostatních občanů, kteří poškozeným povodněmi pomáhali.

Všichni přítomní si kromě fotografií mohli užít připravené pohoštění, které pořadatelé připravili také jako dík všem, kteří se podíleli na přípravě a realizaci této výstavy.

12 panelů zachycujících průběh povodně od okamžiku, kdy voda stoupá, přes kulminaci hladiny, následný pokles spojený s odhalením vzniklých škod a zahájením likvidačních prací bude k vidění podél protipovodňové zdi v ulici U Malé řeky až do konce září.

Další články

Rekonstrukce polikliniky Žitavského 497 („stará poliklinika")

Naše stará poliklinika v ulici Žitavského se konečně dočkala rekonstrukce. V roce 2021 došlo k privatizaci této polikliniky, která bude v brzké době plně modernizována.

Zbraslavská Osma proběhla i přes nepřízeň počasí

48. ročník tradičního cyklistického závodu Zbraslavská Osma se i přes značnou nepřízeň počasí v neděli 24. dubna konal.

Jak správně volit v komunálních volbách

Volby do zastupitelstev obcí se konají ve dvou dnech, v pátek 23. září 2022 od 14.00 hodin do 22.00 hodin a v sobotu 24. září 2022 od 8.00 hodin do 14.00 hodin.