Nová sportovní hala SK Zbraslav

26.4.2022

/

Nezávislá Zbraslav

Na jaře letošního roku byla dokončena stavba nového krytého hřiště v areálu Sportovního klubu Zbraslav. Od počáteční myšlenky až po slavnostní otevření trvala realizace přesně tři roky.

Před několika lety jsme v SK Zbraslav nastartovali koncepci práce s dětmi a mládeží s dlouhodobým cílem nadchnout tuto věkovou skupinu ze Zbraslavi a okolí pro sport. Každý rok, tak do SK Zbraslav přichází hrát fotbal více a více mladých nadšenců. “Abychom mohli i při tomto množství hráčů pokračovat v kvalitním trénování nejen fotbalových, ale i dalších pohybových dovedností, potřebovali jsme získat další kvalitní tréninkovou plochu a to zejména pro zimní měsíce” říká Jaroslav Kudrna, předseda SK Zbraslav.


V roce 2019 proto členská základna SK Zbraslav odsouhlasila přestavbu tenisových a volejbalových kurtů v zadní části sportovního areálu. Pro klub se jedná o nutný generační krok vpřed - obdobně jako byla v roce 1997 stavba travnatého hřiště.


Hlavní přínosem nové sportovní haly pro Zbraslav je v první řadě kvalitnější tréninkové zázemí pro zlepšení rozvoje dětí a mládeže. Kdo si vybaví dosavadní tréninky na pískovém hřišti, je mu tento přínos dvojnásob zřejmý. Hala je také určena pro veřejnost - fotbálek s kamarády a další doplňkové sporty a pohybové aktivity, např. atletické. V neposlední řadě znamená zprovoznění haly snížení časové a finanční zátěže rodičů, kteří převáželi děti v zimním období na tréninky do hal v okolí Zbraslavi.


Závěrem chceme zdůraznit, že nová sportoviště by nevznikla nebýt nezištné podpory členů SK Zbraslav, darů fyzických i právnických osob a jejich podpoře při přípravě stavby a její realizaci.   

SK Zbraslav proto všem, kteří finančně, či jinak přispěli, touto cestou DĚKUJE.

SK Zbraslav proto všem, kteří finančně, či jinak přispěli, touto cestou DĚKUJE.

Další články

Schválení rozpočtu Městské části na rok 2023

Ve středu 8. 2. 2023 Zastupitelstvo městské části Praha-Zbraslav během svého zasedání schválilo rozpočet Městské části na rok 2023 a střednědobý výhled rozpočtu do roku 2028.

40 let Zbraslavského běhu

Tento rok to bude již 40 let, co se konal první ročník Zbraslavského běhu.

Programové prohlášení

Hlavním cílem Rady městské části Praha - Zbraslav v období 2022–2026 je nastavit systém odpovědné správy a rozvoje Zbraslavi, aby byla i nadále příjemným a bezpečným místem pro život svých občanů všech věkových kategorií i sociálních skupin, aby se rozvíjela s respektem k tradicím i s otevřeností k novým trendům.