VETERAN CAR trade

16.8.2022

/

VETERAN CAR trade je společnost s dlouholetou tradicí, která navazuje na práci a dílo firmy Veteran Club Štangl, která byla založena panem Štanglem již v roce 1997. 

Společnost se specializuje především na renovace unikátních historických automobilů z počátku éry motorizmu a z meziválečného období. Zároveň v této oblasti provádí oceňování, poradenství a prodej. Zajímavé je, že se tato firma ve své práci nezaměřuje pouze na jednu automobilovou značku. Jsou schopni renovovat automobily ať už značky Bugatti, Praga či Tatra. Při renovacích těchto „skvostů“ pak postupují s hodinářskou přesností tak, aby uvedli vozidlo do takového stavu, jako když nové vyjíždělo z bran automobilky. Vzhledem k tomu, že k vozidlům je obvykle dostupné minimum dokumentace, tak získání těchto informací vyžaduje v některých případech opravdu velké úsilí a nasazení.  A to i s ohledem na fakt, že ve firmě pracuje pouze 7 lidí. Ale tito lidé jsou zapálení nadšenci do veteránů a díky nim a jejich práci pak můžeme sledovat takto profesionálně zrekonstruovaná vozidla nejen na závodech s mezinárodní účastí Retro Prague Historic Rally, ale také na tradičních závodech do vrchu Zbraslav – Jíloviště. 

Další články

Vernisáž výstavy fotografií Povodeň Zbraslav 2002

V neděli 28.8. proběhla slavnostní vernisáž fotografií zachycující povodeň v roce 2002 na Zbraslavi.

Připomenutí obětí holocaustu na Zbraslavi

Jedna z pomíjených kapitol zbraslavské historie je osud obětí holocaustu z řad zbraslavských obyvatel.

Rekonstrukce polikliniky Žitavského 497 („stará poliklinika")

Naše stará poliklinika v ulici Žitavského se konečně dočkala rekonstrukce. V roce 2021 došlo k privatizaci této polikliniky, která bude v brzké době plně modernizována.